Muffinki to szybki sposób na przygotowanie pysznego deseru dla gości. Wystarczy kilka odpowiednich dodatków, by z pozoru zwykły wypiek uczynić niezwykle smacznym i doskonale prezentującym się.

Muffinki cytrynowe

Orzeźwiające, mające niezwykle intensywny smak. Babeczki wystarczy udekorować odrobiną cukru pudru oraz małym kleksem bitej śmietany.

Muffinki czekoladowe z cukierkami z Mieszanki Wedlowskiej

Ułożone cukierki nie tylko efektownie wyglądają, ale sprawiają, że smak czekoladowy jest jeszcze bardziej intensywny.

Muffinki dyniowe z cynamonem

Korzenna wersja muffinek, która zaskakuje swoim smakiem. Choć wymaga nieco więcej pracy, to efekt końcowy zachwyci wszystkich gości.

Muffinki miętowe

Do wyboru są dwie wersje babeczek. Pierwsza zawiera ekstrakt miętowy w cieście, dzięki czemu ma ono świeży i intensywny smak, natomiast druga ma tradycyjna podstawę i miętowy krem, którego kolor podkreślić można odrobiną barwnika.

Muffiny orkiszowe na „fit przyjęcie”

Specjał dla osób, które szukają zdrowych zamienników pysznych słodkości. Przepis zawierający mąkę orkiszową i brązowy cukier zapewni pyszny i zdrowy wypiek.

Muffiny z owocami

Dodatek malin, gruszek, żurawiny czy jabłek to zawsze dobry pomysł. Smak babeczek staje się bardziej intensywny i aromatyczny, a konsystencja wilgotna. Takie muffiny na pewno nie będą nudne!

Muffiny z kruszonką

Przypominają nieco mini ciasta drożdżowe. Mogą być wzbogacone powidłami lub rabarbarem.

Muffiny kokosowe

Krem kokosowy to doskonałe rozwiązanie dla babeczek. Wiórki wykorzystać można nie tylko w kremie, ale również w cieście, co wzmocni smak kokosu.

Muffiny ze szpinakiem

Wytrawny sposób podawania babeczek jest wciąż nowością, dlatego warto wypróbować ten sposób zaskoczenia gości. Szpinak do babeczek musi być świeży!

Muffinki z cheddarem, szynką i cebulką

Pyszne i łatwe w przygotowaniu, warto wzbogacić smak babeczek poprzez serwowanie ich w towarzystwie świeżych ziół.